DutchEnglishGerman

Sinds enkele weken werkt Kevin Huaccán, een student HTS scheepsbouwkunde uit Peru omgeving hoofdstad Lima, op onze werf aan zijn afstudeeropdracht: het ontwerpen van een zero emission vis-/garnalenkotter van 19 meter.

Met de diverse ontwerp- en tekenprogramma’s welke hem vanuit de school ter beschikking staan, heeft hij alle mogelijkheden om een dergelijk project op te starten. Via bijvoorbeeld Skype staat hij gemakkelijk in contact met zijn begeleider om bepaalde zaken te overleggen.

Kevin kwam via zijn zwager, welke getrouwd is met zijn zuster en al weer enige tijd in Nederland woont, in contact met onze werf. Zijn zwager is namelijk kapitein op een sleepboot en kende onze werf. Na een introductiegesprek met Kevin dachten wij met het aanvragen van een visum, dat hij vrij snel aan de slag zou kunnen. Dat werd uiteindelijk een traject welke ruim 8 maanden zou duren.

Ondertussen heeft Kevin op de werf en in Delfzijl, waar hij nu tijdelijk woont, zijn draai gevonden. Hij heeft bij ons een basisontwerp opgezet (zie afbeelding op zijn scherm). Uiteraard zullen wij u, zodra het ontwerp vastere vormen aanneemt, daarover berichten.

Basisontwerp van Kevin Huaccán