DutchEnglishGerman

Scheepswerf Delfzijl

Voorheen Hunfeld BV, uw totaalwerf in Delfzijl

Herman Hunfeld heeft in 1955 de Scheepswerf Blauw aan het Damsterdiep te Delfzijl overgenomen en voortgezet als Machinefabr. en Scheepswerf Hunfeld.

In 1970 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan het Eemskanaal te Delfzijl, voorzien van een grotere dwarshelling en een moderne montagehal, omdat door de schaalvergroting de grotere schepen niet meer de in de vaarroute Damsterdiep liggende sluis en bruggen kon passeren.

Vanaf 1980 zette Herald Hunfeld de werf als eigenaar/directeur voort. Later met zijn zoon René Hunfeld, eveneens directeur-eigenaar van o.a. Nautische Unie en Rozema Coatings.

Omdat René Hunfeld zich wilde richten op deze laatstgenoemde bedrijven, besloten Hunfeld sr. en jr. in goed overleg de complete werf vanaf januari 2018 over te doen aan de heer ir. H. K. Leeuw, gepensioneerd docent aan de hogere zeevaartschool.

Samen met Louis Hijlkema als interim-directeur, voormalig eigenaar van Scheepswerf Hijlkema en Waarschip Werf, is de inzet van de heer Leeuw het bedrijf op een duurzame wijze voort te zetten.
Naast enkele kleinere duurzame aanpassingen is in 2019 op het eigen terrein een zgn. klein-windmolen (kap. 38.000 Kwh op jaarbasis) geïnstalleerd voor eigen gebruik die ook, via de hiervoor eigen opgerichte onderneming Leone Energy Systems, als turnkey-project aan derden wordt geleverd.