DutchEnglishGerman

Open dag a.s. zaterdag 18 februari

Deze winterperiode liggen er geregeld 3 á 4 z.g. CTV schepen van Njord Offshore Ltd. (heeft een vloot van meer dan 30 schepen) op en bij onze werf voor onderhoud. Door hun vaak opvallende scheepsvormen en kleurstelling trekken de schepen de aandacht van veel mensen in de haven en bij onze werf. Hoe deze schepen er uit zien en hoe en waarvoor ze worden ingezet willen wij u graag laten zien tijdens een open dag a.s. zaterdag 18 februari op onze werf in Delfzijl.

De gebruikte afkorting CTV staat voor CREW TRANSFER VESSEL, een schip om specialisten naar en van offshore installaties en windturbine locaties te brengen. Deze schepen moeten dit in een dagreis snel, comfortabel en veilig doen. Men kiest hiervoor vaak voor een catamarantype schip, vervaardigd van speciaal aluminium.

Er worden meerdere “kleinere” motoren geïnstalleerd met veel vermogen van ca 1800 tot 2500 pk, voor een snelheid van ca 25 kns (ca 46 km/u). Het afmeren en overzetten van de mensen gebeurt op een speciale wijze tegen een platform of windturbine.

De werf zelf heeft zich toegelegd om deze schepen met hun speciale onderwaterscheepsvorm te kunnen hellingen. Deze schepen worden gebouwd en gerepareerd onder toezicht van een Klassebureau. Hiervoor bezit de werf een verplicht LMK-certificaat en zijn de lassers voor dit werk ook gecertificeerd. Er worden rondleidingen op het schip verzorgd met uitleg van de aanwezige bemanning.

Op de werfhelling staat een schip droog om het onderwaterschip te bekijken. (onder voorbehoud van huidige  planning). Op het kantoor wordt naast uitleg van de diverse werkzaamheden, video’s getoond over het werk op zee met deze schepen.

  • Ben je erg geïnteresseerd in (deze) schepen,
  • en /of zoek je een uitdagende baan voor technisch onderhoud aan de wal of op zee.
  • of wil je graag als bemanning varen op deze schepen.

dan ben je van harte welkom aanstaande zaterdag 18 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kom naar; Scheepswerf Delfzijl v/h Hunfeld BV. Eemskanaal ZZ 70 -74.

Te bereiken via Eemskanaal ZZ of Industriepark, Zie hiervoor deze link

Voor inlichtingen kun je bellen of whatsappen naar 0596-613446