DutchEnglishGerman

Noodreparatie: gat in romp CTV

Hieronder een video (telefoonopname) dat drie CTV’s van de fa Njord Offshore eind maart brug 15 in het Eemskanaal tegelijk weer zee kiezen, na de afgelopen winterperiode bij onze werf weer in optimale conditie te zijn gebracht.

Twee weken later kwam één van de schepen weer terug voor een “pitstop” reparatie vanwege een gat in de romp. Terwijl de crew tender Njord Thunder aan een buitensteiger bij Helgoland afgemeerd lag, werd het schip door plotselinge sterke zeegang meerdere malen hevig tegen de steiger gedrukt waarbij de grote fenders lek raakten en door een uitstekend deel op de steiger een gat in de romp ontstond, net boven de waterlijn.

Na een noodreparatie en toestemming van Bureau Lloyds kwam het schip weer terug naar Delfzijl waar het kon worden drooggezet en gerepareerd. De volgende dag kon men op het eind van de middag weer naar zee vertrekken om de werkzaamheden op een windpark boven Helgoland te hervatten. Door het kunnen schuiven van de planning in overleg en de inzet van onze medewerkers kon deze klus snel worden geklaard waarvoor dank aan een ieder.

Gat aan de binnenzijde