DutchEnglishGerman

Njord Offshore neemt groter magazijn/werkplaats in gebruik.

Al enkele jaren komen de CTV-schepen van rederij Njord Offshore uit Engeland, wiens schepen service verlenen aan offshore windparken, regelmatig naar onze werf in Delfzijl voor onderhoud. Na verloop van tijd ontstond er bij de rederij behoefte aan opslag- en werkruimte om in deze regio onderdelen op voorraad te houden en ook klein onderhoud te kunnen uitvoeren. Hiervoor is vanaf eind 2019 één van de bestaande magazijnen op ons terrein in gebruik genomen en ingericht.

Steeds meer windparken in gebruik

Inmiddels worden steeds meer windparken in bedrijf genomen en komen steeds meer rederijen met hun serviceschepen naar deze regio. De rederij Njord Offshore, met een vloot van bijna 30 CTV-schepen, bedient momenteel met ongeveer 15 van hun schepen diensten vanuit de havens van Oostende en Vlissingen voor de zuidelijke Noordzee, Eemshaven/Cuxhaven, voor het noordelijke deel en in de Oostzee, Zee van Klintholm, Denemarken en Barhóft nabij het eiland Rúgen. (tekst gaat verder onder de foto)

Voorzien in een toenemende behoefte

Een opslagruimte en werkplaats op onze werf, met de gunstige ligging voor dit werkgebied, voorziet dan ook in een toenemende behoefte, mede omdat Engeland de EU heeft verlaten en import en export gepaard gaan met de nodige documenten en douanecontroles. In samenwerking met hun agent DHSS in de Eemshaven kunnen douanegoederen worden ontvangen en afgeleverd op de werf, om eerst naar de Eemshaven te gaan voor in- of uitchecken.

Grotere hal vanaf september

Vanwege de uitbreiding van bovengenoemde serviceactiviteiten en de grotere werkruimte die extra opslagruimte vraagt, heeft Njord Offshore vanaf september dit jaar een grotere hal met daarin een aparte werkplaats op onze werf in gebruik genomen. Dat deze uitbreiding aan bovengenoemde behoefte voldoet blijkt uit het feit dat deze, ondanks een nog niet geheel ingerichte hal, direct in gebruik is genomen vanwege een hoofdmotorwissel aan boord van de Njord Zephyr. De opbouw van de onderdelen kon nu direct in de nieuwe hal plaatsvinden, beschut tegen de regen van die dag. Op deze manier hopen wij intensiever samen te kunnen werken met rederij Njord Offshore.