DutchEnglishGerman

Hoog bezoek op de werf

Hij is inmiddels ons land weer uit, maar de goedheiligman was onze werf niet vergeten. Afgelopen 5 december werd dan ook een bijzondere dag.

Het was Sinterklaas en zijn pieten ten hore gekomen dat er enkele schepen van de Engelse rederij Njord offshore, die voor service aan de windparken worden ingezet, met hun bemanning in de haven lagen van Scheepswerf Delfzijl voor onderhoud.Het was dan ook voor de buitenlandse bemanning een complete verrassing Sinterklaas met twee zwarte pieten aan boord te ontvangen van hun schip de Njord Thunder.

Ondanks de sneeuw nam Sinterklaas begeleid door iemand van de werf met ferme tred de loopplank. Eenmaal aan boord voelde hij zich geheel vertrouwd op het schip, welke wel een modernere uitvoering is dan zijn eigen vertrouwde stoomboot. Na uitleg aan boord van één van de zwarte pieten over het bezoek van Sinterklaas met zijn gevolg, was de bemanning gerustgesteld over zijn komst en kon men blij verrast ook nog enkele surprises in ontvangst te nemen.

Op de foto Sinterklaas met één van de zwarte pieten die de cadeautjes uitdeelt aan Graham the captain (geheel links) en de twee andere crewmembers. (tekst gaat verder onder de foto’s)

Ook vergat de Sint niet de medewerkers van de werf die aan boord waren, en verraste deze met wat lekkers. Het was een kort maar voor de bemanning een indrukwekkend bezoek wat niet snel vergeten zal worden!

Inmiddels is de “crewtender”, zoals dit type schip heet, alweer vertrokken naar Oostende in België, en zal na enkele weken service voor de Belgische kust te hebben verricht vervolgens voor de komende drie jaar op contract service verlenen in de Ierse Zee. Het schip is op de gratis app “ vesselfinder” onder de naam Njord Thunder te volgen.