DutchEnglishGerman

Drukte op onze werf: geen tijd om carnaval te vieren!

Op dit moment is er aan de kades bij de werf en op de helling een verscheidenheid aan schepen, die voortdurend in een wisselende samenstelling worden drooggezet.

Na hellingen van de crewtenders “Njord Lapwing” en “Njord Petrel” begin dit jaar voor Njord Offshore uit Engeland, liggen deze schepen nu weer aan de kade voor vervolg onderhoud. De planning is dat deze schepen half februari weer naar zee gaan om voor dit nieuwe seizoen aan hun chartercontracten te gaan beginnen vanuit havens in Denemarken en Duitsland. Aan de kraankade ligt op dit moment de sleepboot Waterpoort van rederij Wagenborg voor versneld onderhoud aan de drinkwatertank.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Van Waterpeil naar servicebeurt

Ook voor de rederij Wagenborg staat het werk-en peilschip “Waterpeil” voor haar 6-jaarlijkse survey op de helling. Ondertussen heeft dit schip afgelopen week plaats gemaakt voor MTS “Hydrovac 10” van Nature Group BV uit Rotterdam, voor een periodieke servicebeurt.

Ook op de helling voor hermotorisering staat duwboot “Timmy” van Weg- en Waterbouwbedrijf Gebr. v/d Lee. De 2 oude Caterpillars motorinstallaties worden vervangen door Daf MX13 Euro VI motoren met 390 KW, aangepast aan de huidige eisen om toekomstbestendig te zijn met o.a. een Adblue installatie en een nabehandelings-unit.

(Tekst gaat verder onder de video)

Constant in beweging

Aan de kade voor de werf ligt de Engelse 22 meter lange krabbenkotter “Amadeus, TH 7”, met als thuishaven Teignmouth, voor reparatie aan de voortstuwingsinstallatie. Reparatie is aan de kade uit te voeren want met een diepgang van bijna 4.00 mtr kunnen we dit schip ook niet hellingen. Hiervoor worden de reparatiewerkzaamheden uitgevoerd in samenwerking met Pomp Service Noord uit Winschoten.

Iets verderop aan de kade in het Eemskanaal ligt (i.v.m. werkzaamheden aan de vernieuwde damwand) afgemeerd het hotelschip “Anna Antal” van Cycle-Tours BV uit Amsterdam. Dit schip is ingericht voor fietsvakanties en ligt klaar voor een hellingbeurt direct zodra de Hydrovac 10 weer te water is.

U ziet het, onze werf is constant in beweging. Volg ons en blijf op de hoogte.

Video + foto’s: Jeroen Houtman