DutchEnglishGerman

Meer dan 125 jaar vaarhistorie

Op dit moment hebben we weer twee prachtige schepen op de helling van onze volledig bezette werf: het passagiersschip ‘Anna Antal’ van Cycle Tours uit Amsterdam voor fietsvakanties, en het zeilcharterschip ‘Elegant’ voor zeegaande zeilcharter in de Oostzee.

De Anna Antal ( 38.00x 6.00 x 1.35 mtr. ) is een voormalig binnenvaartschip , gebouwd in 1897 bij de scheepswerf De Reede in Papendrecht. In 1994/95 is de Anna Antal omgebouwd naar een passagiersschip. In 2013 heeft het schip nog een volledige renovatie ondergaan om te voldoen aan de eisen van een luxe fietsvakantie met routes o.a. naar Brugge.U kunt hiervoor kijken op www.cycletours.nl Op dit moment krijgt het schip naast normale survey een grote verfbeurt.

Wisseling van de wacht

Voor bovengenoemd schip staat het zeilcharterschip de ‘Elegant’ voor haar jaarlijkse werfbeurt op onze helling. Dit schip werd in 1889 als vrachtschip bij scheepswerf Duivendijk te Lekkerkerk gebouwd. In 1994 werd het omgebouwd tot een comfortabel zee-charterschip. De ‘Elegant’ is eind vorig jaar van eigenaar verwisseld en behoort nu aan Elegant Sailing Charter V.O.F te Cuijk- Nederland met Maik Boldt als eigenaar. De voormalige eigenaar Herman van Linschoten doet nog steeds de boekingen voor deze en andere charterschepen. Het schip vaart tijdens het charterseizoen veelal in het Oostzeegebied vanuit bijvoorbeeld Kiel of Stralsund. Kijk voor routes op  www.elegant-sailing.de

Beide schepen hebben al meer dan 125 jaar vaarhistorie achter hun liggen. Wij moeten deze schepen dan ook koesteren voor nog vele jaren vaarplezier.

Passagiersschip 'Anna Antal'
Zeilcharterschip 'Elegant'