DutchEnglishGerman

Gevarieerde drukte op de werf

In maart kwam als eerste schip duwboot ‘Timmy’ van Weg- en waterbouwbedrijf Gebr. Van der Lee op de helling voor een hellingbeurt en het vernieuwen van de schroefasafdichting. Tijdens de hellingbeurt werden de oude Caterpillar motoren verwijderd om vervolgens vervangen te worden door twee DAF MX13-390 EuroVI dieselmotoren, uitgevoerd voor volledige certificering als stage V installatie en geleverd door VINK Diesel.
 
Na de hellingbeurt vond de verdere inbouw van deze compleet nieuwe motorinstallaties aan de kade in onze haven plaats. Dit is een omvangrijke klus in een vrij kleine ruimte en vraagt naast het nodige overleg ook improvisatie om de vele nieuwe onderdelen behorende bij een stage V installatie in te passen.
 
Afgelopen week vond een eerste technische proefvaart plaats voor de nodige fine-tuning. Aan alle verwachtingen werd ruimschoots voldaan met het varen zonder duwbak. Men ziet er dan ook naar uit zo spoedig mogelijk de werkzaamheden met een ingespannen duwbak te hervatten.

Voormalige boeienlegger 'Vliestroom' van de gebr. Van der Lee

Ondertussen kon de voormalige boeienlegger ‘Vliestroom’ van de gebr. Van der Lee, tussen twee geplande hellingbeurten door, drooggezet worden voor een klasse-inspectie. Na inspectie bleek dat een klein gedeelte van het vlak en de huid vervangen diende te worden. Tegenwoordig is dubbelen van afgekeurde plaatdelen niet meer toegestaan, en tijd voor het vervangen van deze plaatdelen was op de helling niet aanwezig in verband met de hellingplanning van een pas aangeschaft beunschip door onze buurman Fa. Heuvelman. De Vliestroom is vervolgens op eigen kracht naar Werkendam gevaren waar men de reparatie wel uit kon voeren.
 
Nu men met de laatste werkzaamheden aan boord van de duwboot Timmy bezig is, staat ondertussen de beunbak LEE 3 van de Gebr. Van der Lee voor een inspectiebeurt op de helling. Na keuring en de nodige reparatie zal de beunbak zo spoedig mogelijk weer te water gezet worden, en kan het gekoppeld aan de duwboot Timmy weer jaren ingezet worden met zijn CO2 besparende motorinstallatie waarmee aan de nieuwste eisen wordt voldaan.

Fijne Hemelvaartsdag

Zoals u ziet blijven we lekker bezig met leuke uitdagende opdrachten. Voor nu wensen wij u een fijne Hemelvaartsdag!